RSS
czwartek, 05 lipca 2012

Moje comfort food. Długo byłam przekonana, że tuńczyk i makaron nie idą razem w parze. Eksperymentowałam z dymkami, pomidorami, przyprawami, a okazało się, że najlepszy efekt daje najprostsze połączenie. Dla tych, co latem nie chcą stać przy garach, ale lubią wrzucić coś na ciepło. Czas przygotowania: tyle, ile gotuje się makaron.

Porcja dla dwóch osób:

ok 250-300g makaronu

200g sera żółtego lub mozzarelli

puszka tuńczyka w sosie własnym

łyżka jogurtu/śmietany (można pominąć, ale dobrze dodać)

łyżka oleju

pieprz do smaku

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, w międzyczasie ucieramy ser. Ugotowany makaron odcedzamy, mieszamy z łyżką oleju, dodajemy tuńczyka, starty ser i jogurt. Wszystko dokładnie mieszamy i od razu podajemy. Smacznego!

 

 

 

tuna pasta

Tagi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Spis treści
Loading
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi